#lostinandes

Een leven lang kind durven zijn.

Geen tijd om te lezen? Bewaar voor later.

Stuur een e-mail
Geen tijd?

‘Lost in Andes’ gaat over durven dromen

Bart Akkersdijk gaat de Andes Trail rijden omdat hij een droom gaat waarmaken. Een droom die al langer in zijn hoofd zit en die maar al te makkelijk uitgesteld kan worden. De tocht duurt namelijk 5 maanden (even zonder voorbereidende trainingen) en Bart heeft sinds een paar jaar 1 van de beste sportscholen van Nederland. Daar is hij in 2014 mee gestart, nog géén twee jaar geleden. Een puur sang drukke ondernemer die nu op het punt kwam en de keuze van…

‘Nu ga ik het doen’. Anders gaat de kans voorbij.’

Het is een zware tocht, zowel fysiek als mentaal dus als je te lang nadenkt gaat je ratio zeggen dat het te pittig wordt. Een ratio die überhaupt van alles kon bedenken waarom het niet zou kunnen…zaak, kinderen, de lange duur, het loslaten, ….Ooit schreef iemand “Dromen, durven, doen”.

foto-bart01

Trouwens wel mooi, je bent als mens in staat jezelf te saboteren. Stemmetjes vervuld door angst die je proberen van je droom af te halen. Echter zijn alle excuses onzin. Bart staat gelukkig stevig in zijn fietsschoenen en heeft een dermate selfawareness dat nog maar kort geleden hij het besluit nam. Geen lange denksessies en overwegingen maar zoals Bart zegt:

‘Laat maar komen; nu of misschien nooit meer!’

Het mooie is dat één van zijn anti sabotages een prachtige motivatie is gericht op het kind zijn: Iedere volwassene wil vaak kind zijn. Omdat je als individu blij van iets kan zijn waardoor je geen grenzen of belemmeringen ziet. Dat is een gevoel van vrijheid, zoals het besluiten van het gaan doen van deze tocht. Echter is het ook de drijfveer om op te komen voor mensen of kinderen die niet de vrijheid kennen te spelen. Of te doen wat ze willen doen omdat hun gevoel het ingeeft. De tocht draagt Bart dan ook op aan een studiemaatje van hem bij het CIOS een ongeluk kreeg en daardoor in een coma en rolstoel belandde. Clifford Gartsen kan geen kind meer zijn want leidt een aangepast bestaan.

Bartsmissie

Clifford zal mentaal bij Bart zijn tijdens die maanden. En samen nemen ze het op voor kinderen die vrijheid nodig hebben om te spelen. Daar fietst Bart voor!

‘Je bent als mens dus individueel bezig om je doel te halen en die is pittig.’

Want is er een dag ergens in Zuid-Amerika iets stuk of je voelt je niet lekker dan heb je de tocht al niet gehaald. Gelukkig zit je in een ploeg met gelijkgestemden en waarbij je samenrijdt in een groepje dat passend qua fietsniveau. En in de avonden strijk je neer op prachtige plekken om bij te komen van je rit met een lekker hapje, de rest van de groep om je verhalen mee te delen en ga je vervolgens slapen. Bart is uiteraard voorzien van de nodige tools om ook ons te laten meegenieten van zijn avonturen.

Facebook.com/bartsmissie
#BARTMSSIE
https://www.strava.com/athletes/4114901Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.