Inzetbaarheidsgesprek

Geen tijd om te lezen? Bewaar voor later.

Stuur een e-mail
Geen tijd?

In een inzetbaarheidsgesprek stellen een coach en medewerker binnen 2 uur gezamenlijk een vitaliteitsplan op. Doel van het gesprek is dat de medewerker zelf de regie pakt om zijn of haar vitaliteit te verbeteren. De coach helpt de medewerker hierbij op weg. Het gesprek biedt de mogelijkheid om met elke (hulp)vraag aan de slag te gaan die gerelateerd is aan het verhogen van de vitaliteit. In andere woorden: het verbeteren van zijn of haar energieniveau, motivatie en veerkracht om de dingen te kunnen doen die de medewerker graag wil doen, zowel op werk als privé.

Thema’s die aan bod kunnen komen:

  • Stressmanagement
  • Verhogen van energiegevers en verlagen van energienemers
  • Formuleren van levensdoelen
  • Managen van emotie (i.e. leren kanaliseren van emoties)
  • Advies op maat op het gebied van een gezondere leefstijl (denk aan meer bewegen, beter slapen, leren ontspannen en een gevarieerd voedingspatroon)
  • Leren omgaan met werkdruk (agendamanagement)

Opstellen van vitaliteitsplan

De coach bespreekt met de medewerker zijn/haar hulpvraag en op basis van deze wens wordt een vitaliteitsplan opgesteld. In het vitaliteitsplan staan de persoonlijke doelen van de medewerker en concrete actiepunten. Deze actiepunten zijn gericht op dat de medewerker het heft in eigen handen neemt en zelfstandig aan de slag kan.

Volhouden van aangepaste gedrag

In opvolging van het inzetbaarheidsgesprek vindt er met iedere medewerker een nazorggesprek plaats, ongeveer 3 weken na afloop van het inzetbaarheidsgesprek. Dit gesprek vergroot de kans op het volhouden van het aangepaste gedrag. De coach monitort bij de medewerker hoe het gaat met de actiepunten, stuurt bij indien nodig en kan de medewerker doorverwijzen als er meer hulp nodig is. Een potentieel vervolg van het inzetbaarheidsgesprek is een doorverwijzing naar een vitaliteitscoach of een andere professional.Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.