Pilot vitaliteitscoaching in samenwerking met OnderhoudNL

Geen tijd om te lezen? Bewaar voor later.

Stuur een e-mail
Geen tijd?

Adaptics start in samenwerking met ondernemersorganisatie OnderhoudNL en werknemersorganisatie LBV, een pilot vitaliteitscoaching. Sinds 2018 voert Adaptics GEZONDHEIDS- EN BODYCHECKS (PAGO) uit in deze Branche, waaronder bij STICHTING USAG. ‘Met vitaliteitscoaching kunnen we een antwoord bieden op de verhoogde pensioenleeftijd die impact gaat hebben op een sector waar veel zwaar fysiek werk wordt gedaan’, aldus Lukas Gerritsen, Directeur en Adviseur van Adaptics.

Om de pilot onder de aandacht te brengen bracht ondernemersorganisatie OnderhoudNL een special Duurzame Inzetbaarheid uit, dat is opgenomen in het magazine voor de 2.200 aangesloten bedrijven. OnderhoudNL is de grootste vereniging in het (totaal-) gebouwonderhoud en het onderhoud van industriële installaties en kunstwerken in Nederland.Op bladzijde 18 vind je het volledige artikel over de pilot Vitaliteitscoaching.

Besparing ziekteverzuimkosten

‘Met de stijgende pensioenleeftijd is het zaak om medewerkers zo gezond en gemotiveerd mogelijk de eindstreep te laten halen. Aandacht voor gezond leven en werken zorgt bovendien voor een besparing op de ziekteverzuimkosten, vertelt Marieke de Leede, Vitaliteitscoach van Adaptics. Uit een grote Rotterdamse studie blijkt ook dat mensen die gezond leven, zes jaar langer leven.

Positief effect

‘Coachingstrajecten hebben een positief effect op gedragsverandering, dat staat vast’, zegt Arfan Ikram, hoogleraar aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam in de special. Hij juicht de vitaliteitscoaching in de onderhoudsbranche dan ook van harte toe. ‘Juist de onderhoudssector, met fysiek zwaar werk, is gebaat bij preventie om gezondheid en veiligheid te bevorderen.’

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dan ook dat vitaliteitscoaching zorgt voor:

  • 27 % minder verzuim
  • 62 % minder veiligheidsincidenten
  • 18 % meer productiviteit
  • 12 % meer klantgroei.

Nieuwsgierig wat Adaptics voor jouw organisatie kan betekenen? Bel of mail Lukas Gerritsen, adviseur Adaptics, lgerritsen@adaptics.nl, +31628262353.

Bekijk ons aanbod op https://www.adaptics.nl/vitaliteitscoaching-2/.


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.