Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Inzicht in fysieke en mentale gezondheid | Input voor inzetbaarheidsbeleid | Bewustwording medewerkers

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Inzicht in de fysieke en mentale gezondheid van jouw medewerkers. Dát is de meerwaarde van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Met deze waardevolle inzichten kan je gericht interventies inzetten, die bijdragen aan de inzetbaarheid van medewerkers en teams. Een PMO is dus veel meer dan een verplichting uit de Arbowet. Diverse zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van uw PMO uit de collectieve zorgverzekering. Wij gaan hierover graag met je in gesprek.

Wat levert een PMO op voor jouw medewerkers?

Onze gezondheidsprofessionals bespreken de uitkomsten van het PMO met jouw medewerkers. Individueel en persoonlijk. Zo worden medewerkers zich bewust van hun uitdagingen. Vervolgens kijken we samen welke interventies hen verder helpen. Hiervoor maken we gebruik van het aanbod van jouw organisatie, eventueel aangevuld met interventies en trainingen van Adaptics.

Wil jij weten hoe je meer rendement haalt uit een Periodiek Medisch Onderzoek (PMO)?

Download onze whitepaper door het formulier in te vullen. 

 

 

  • Download hier onze whitepaper

    Hoe haal je meer rendement uit je PMO?

Wat levert een PMO op voor jou als werkgever?

Wij bieden jou als werkgever een managementrapportage aan, waarin je leest welke uitdagingen spelen binnen welke afdelingen. Naast een schriftelijke managementrapportage bestaat er ook de mogelijkheid om online informatie op te halen uit een zogeheten managementdashboard. Zo krijg je een overzichtelijke weergave van verschillen tussen groepen en realtime inzicht in tussentijdse uitkomsten. Om de privacy van alle medewerkers te waarborgen, is een minimale deelname van 15 medewerkers vereist voor de managementrapportage. Daarnaast adviseren we over mogelijke interventies.Op basis hiervan ben je in staat om nog meer rendement te halen uit jouw duurzame inzetbaarheidsbeleid. Lees meer over renderend vitaliteitsbeleid in ons blog.

Nieuwsgierig naar onze managementrapportages? Neem contact op met één van onze adviseurs. 

Hoe pakken wij jouw PMO aan?

Adaptics ontwikkelt samen met jouw communicatieafdeling een campagne, die zorgt voor maximale deelname aan het PMO. Gevalideerde vragenlijsten, fysieke testen en vitaliteitsgesprekken op locatie zijn onderdeel van onze aanpak. Wij beschikken over meedere gezondheidsbussen waardoor wij jouw medewerkers dicht bij de werkplek kunnen testen. Rekening houdend met de privacyrichtlijnen. Het onderzoek stemmen wij af op de specifieke vraag binnen jouw organisatie, omdat maatwerk leidt tot het hoogste rendement. Daarnaast zorgen we voor kwaliteitswaarborging doordat we in het bezit zijn van de benodigde ISO certificaten. 

Wat kunnen wij nog meer voor jou betekenen?

Een greep uit onze diensten

Contact maken ...

is zo gemakkelijk.

Wil jij advies op maat over het Preventief Medisch Onderzoek? Wij gaan graag met je in gesprek.

 

Vul het contactformulier hiernaast in en onze adviseur Charlotte Bisschops neemt contact met je op!


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.