Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Inzicht in fysieke en mentale gezondheid | Input voor inzetbaarheidsbeleid | Bewustwording medewerkers

PMO: inzicht in vitaliteit medewerkers

Inzicht in de fysieke en mentale gezondheid van jouw medewerkers. Dát is de meerwaarde van een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Met deze waardevolle inzichten kan je invulling geven aan je vitaliteitsbeleid. Met gerichte interventies die bijdragen aan de inzetbaarheid van medewerkers en teams. Een PMO is dus veel meer dan een verplichting uit de Arbowet. Diverse zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van uw PMO uit de collectieve zorgverzekering. Wij gaan hierover graag met je in gesprek.

Wij hebben MAATREGELEN genomen, zodat ons PMO voldoet aan de richtlijnen van het RIVM.

Wat levert een PMO op?

Als werkgever ontvang je een managementrapportage, waarin je leest welke uitdagingen spelen binnen welke afdelingen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van het managementdashboard. Hierin vind je een realtime overzicht van verschillen tussen groepen en  tussentijdse uitkomsten. Om de privacy van alle medewerkers te waarborgen, is een minimale deelname van 15 medewerkers vereist voor de managementrapportage. Daarnaast adviseren we over mogelijke interventies. Op basis hiervan ben je in staat om nog meer rendement te halen uit jouw vitaliteitsbeleid. 

Onze gezondheidsprofessionals bespreken de uitkomsten van het PMO met jouw medewerkers. Individueel en persoonlijk. Zo worden medewerkers zich bewust van hun uitdagingen. Vervolgens kijken we samen welke interventies hen verder helpen. Hiervoor maken we gebruik van het aanbod van jouw organisatie, eventueel aangevuld met interventies en trainingen van Adaptics.

Meer rendement uit je PMO

Hoe zorg je ervoor dat je meer rendement haalt uit je Preventief Medisch Onderzoek? Welke feiten en inzichten zijn voor jou het meest van belang? Want geen organisatie is dezelfde.

In deze whitepaper kom je erachter waar je op moet letten bij het efficiënter en kwalitatief hoogwaardiger inrichten van jouw PMO. En weet je waar je op moet letten op het gebied van de privacywetgeving.

Download onze whitepaper door het formulier in te vullen. 

 

 

  • Download hier onze whitepaper

    Hoe haal je meer rendement uit je PMO?

Hoe pakken wij jouw PMO aan?

Adaptics ontwikkelt samen met jouw communicatieafdeling een campagne, die zorgt voor maximale deelname aan het PMO. Gevalideerde vragenlijsten, fysieke testen en vitaliteitsgesprekken op locatie zijn onderdeel van onze aanpak. Wij beschikken over meedere gezondheidsbussen waardoor wij jouw medewerkers dicht bij de werkplek kunnen testen. Rekening houdend met de privacyrichtlijnen en de richtlijnen van het RIVM. Het onderzoek stemmen wij af op de specifieke vraag binnen jouw organisatie, omdat maatwerk leidt tot het hoogste rendement. Daarnaast zorgen we voor kwaliteitswaarborging doordat we in het bezit zijn van de benodigde ISO certificaten. 

Advies op maat

Wil jij advies op maat over het Preventief Medisch Onderzoek? Wij gaan graag met je in gesprek.

Vul het contactformulier hiernaast in en onze adviseur Charlotte Bisschops neemt contact met je op!

Wat kunnen wij nog meer voor jou betekenen?

Een greep uit onze diensten


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.