Dit is onze visie op vitaliteit

Geen tijd om te lezen? Bewaar voor later.

Stuur een e-mail
Geen tijd?

Vitaliteit. Wat betekent dat precies? En hoe kan je aan de slag gaan met jouw eigen vitaliteit? Met onze hernieuwde visie op vitaliteit zetten we dit begrip opnieuw op de kaart. En met deze visie hebben wij logischer wijze ook onze trainingen vormgegeven. Omdat wij vitaliteit zien als een vaardigheid die je kunt ontwikkelen en waar je zelf regie over hebt.

De basis van vitaliteit ligt bij persoonlijk leiderschap. De vaardigheid om jezelf te leiden, waarbij hoofd, hart en handen optimaal samenwerken om jouw doelen te realiseren. En wat zijn deze doelen dan? Het kan gaan over stressmanagement of het versterken van mentale weerbaarheid. Of juíst over leefstijl. En dat is vaak hard nodig én nuttig. Uit onderzoek blijkt dan ook dat een gezonde leefstijl 80% van de hart- en vaatziekten kan voorkomen. Preventief checken, leefstijlgeneeskunde, vitaliteitstrainingen en coaching zijn termen die hieraan gekoppeld zouden moeten worden.

Voorkomen is beter dan genezen. Trainingen en vitaliteitscoaching zijn effectieve methodes om preventief te werken aan leefstijlfactoren als voeding, beweging, ontspanning en slaap. Een van de onderdelen in een geïntegreerde aanpak is training. Het doel van onze interventies is het faciliteren van bewustwording, het stimuleren van persoonlijk leiderschap en gedragsverandering. Een training is altijd interactief en zelfs transformatief. Een training waarin slechts kennis wordt overdragen is in onze beleving simpelweg een slechte training (of beter gezegd: géén training) en zonde van ieders tijd. Een training moet resulteren in een concrete actie en inzicht tot eigen regie over vitaliteit. Daarnaast kan vitaliteitscoaching ondersteunend werken voor iedereen die gedragsverandering door wil voeren en deze aanpassing ook wil vol kunnen houden.

En dan komen we weer terug bij de vraag: wat betekent vitaliteit precies? Volgens ons is vitaliteit de energie, motivatie en veerkracht waarmee je in het leven staat en het vermogen om jezelf fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel te ontwikkelen.

Een vitaal mens heeft:

  • Energie om te doen wat hij/zij graag zou willen doen, waarbij energie is opgebouwd uit vier energiebronnen: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
  • Motivatie en duidelijke doelen waaraan hij/zij die energie wil besteden.
  • Veerkracht om met tegenslagen en uitdagingen om te gaan.

Meer weten over onze interventies? Neem contact op via onderstaand contact formulier en bekijk onze brochure over onze vitaliteitstrainingen.


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.