Vitaliteitscoaching op maat

VITALITEITSCOACHING OP MAAT

Vitaliteitscoaching heeft het meeste rendement als het op maat wordt aangeboden. Daarom maken we altijd samen met de klant de beste keuze voor het betreffende team of voor individuele medewerkers. Samen komen we tot de optimale combinatie van face to face- en e-coaching. Daarnaast bieden we ook groepscoaching aan. Alle vormen van coaching zijn gericht op het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor de keuzes die mensen maken. Deze vorm van persoonlijk leiderschap resulteert in duurzame vitaliteit van uw medewerkers.

In alle vormen van coaching stellen we samen met de medewerker een vitaliteitsplan op. Hierin beschrijven we concrete doelen en gewenste resultaten. Het vitaliteitsplan biedt ook op de langere termijn een stevig houvast om het nieuwe gedrag daadwerkelijk vol te houden.

Ontvang dan nu ongeveer 50% korting op onze vitaliteitscoaching (via Zilveren Kruis Present)! Dit aanbod geldt voor een Individueel traject, maar ook voor een groepstraject.

maatwerk-coaching-adaptics

HOE MAAK JE DE KEUZE TUSSEN FACE TO FACE-, E-COACHING EN GROEPSCOACHING?

Welke vorm van vitaliteitscoaching het beste aansluit bij jouw team, bepalen we samen tijdens het intakegesprek. Hebben medewerkers moeite met gedragsverandering en het nemen van eigen regie, dan kan face to face-coaching hen helpen om belangrijke stappen te zetten. Terwijl meer zelfstandige medewerkers met een concrete hulpvraag (bv over voeding of bewegen) soms kiezen voor de anonimiteit en flexibiliteit van e-coaching. Voor hen is het belangrijk dat zij beschikken over goede computervaardigheden. Groepscoaching is een goede interventie om binnen het team het gesprek over vitaliteit te openen. Bovendien stimuleren de medewerkers elkaar zo om keuzes te maken en de gewenste gedragsverandering vol te houden.

face-to-face-coaching-adaptics

DE KRACHT VAN VITALITEITSCOACHING

Adaptics werkt met professionele vitaliteitscoaches door heel Nederland. Doordat zij geregeld samen bijscholing en intervisies volgen, garanderen wij een uniforme kwaliteit. Een coachtraject duurt gemiddeld tussen de 6 en 12 maanden. De gesprekken vinden plaats op kantoor of op een externe locatie. We starten met een intakegesprek en een 0-meting en stellen op basis hiervan samen met de medewerker een vitaliteitsplan op. Aan het eind van het traject voeren we een 1-meting uit, zodat we een objectief beeld krijgen van de effectiviteit van de coaching.

de-kracht-van-vitaliteitscoaching-adaptics

OPTIMALE FLEXIBILITEIT DOOR E-COACHING

Zijn face to face-gesprekken lastig in te passen in de agenda’s van jouw medewerkers? En zijn de medewerkers goed in staat om zelfstandig aan de slag te gaan? Dan is een aanbod met veel e-coaching een goede oplossing. We starten met een face to face- of Skype-intakegesprek, waarin het vitaliteitsplan wordt opgesteld. De aanpak en opdrachten binnen de e-coaching zijn dezelfde als in de face to face-coaching. Alleen is het aantal contactmomenten minder en het coachingstraject is gemiddeld gezien korter. De eerste 3 maanden hebben we regelmatig contact, daarna gaat de medewerker 3 maanden meer zelfstandig aan de slag. Ook bij e-coaching maken we gebruik van een 0- en 1-meting.

e-coaching-adaptics

DOOR GROEPSCOACHING STIMULEREN MEDEWERKERS ELKAAR

Medewerkers die met elkaar in gesprek gaan over hun vitaliteit, houden de gedragsverandering langer vol. Daarom is groepscoaching een waardevolle interventie als binnen een team meerdere mensen willen werken aan hun vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ook in de groepscoaching staat de individuele hulpvraag centraal, die we vastleggen in een vitaliteitsplan. De coachingsvragen binnen de groep kunnen variëren van stressmanagement, versterking van iemands veerkracht, aanpassing van het voedings- en beweegpatroon tot het scherp krijgen van persoonlijke doelen. De vitaliteitscoaching bestaat uit een combinatie van individuele opdrachten, zelfreflectie en ervaringsgerichtleren tijdens het groepsproces.

WAT KUNNEN WE NOG MEER VOOR JE BETEKENEN?

Een greep uit onze diensten

CONTACT MAKEN…… IS ZO GEMAKKELIJK

Wil jij advies op maat over vitaliteitscoaching? Wij gaan graag met je in gesprek. Vul het contactformulier hiernaast in en we nemen contact met je op!

 

Onze adviseur, Joske Duifhuizen


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.