Waarom zien bedrijven een PMO als lastig?

Geen tijd om te lezen? Bewaar voor later.

Stuur een e-mail
Geen tijd?

door Charlotte Bisschops
27 november, 2019

Een Preventief Medisch Onderzoek is een instrument om inzicht te krijgen in de fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers, bewustzijn van het belang van vitaliteit bij hen te creëren en input te leveren voor je vitaliteitsbeleid. Mooie inzichten! Maar waarom voert dan slechts 1 op de 4 werkgevers een PMO uit? Tijd voor verandering. Lees in deze blog hoe je hiermee aan de slag gaat.

We weten het allemaal, een preventief medisch onderzoek is wettelijk verplicht. Om precies te zijn: in artikel 18 van de Arbowet staat dat jij als werkgever je medewerkers een PMO moet aanbieden. Het doel van het PMO is ook helder: het bewaken en bevorderen van de gezondheid van je medewerkers en preventie van beroepsziekten en toekomstig verzuim. Maar we doen nog echt te weinig aan preventie, terwijl de cijfers duidelijk zijn en we ook weten wat het je oplevert.

Feiten rondom het PMO

Feiten over effect PMO en interventies op verzuim

Weerstand PMO

Dus wat belet jou om periodiek een onderzoek te doen? Ik hoor vaak van werkgevers dat de tijd ontbreekt, opkomst tijdens het laatste PMO laag was en vaak alleen de medewerkers mee doen die al vitaal zijn. Maar de meest gehoorde uitspraak is toch wel ‘we hebben hier geen budget voor’. En dit begrijp ik niet zo goed. Zeker niet als we naar de eerder genoemde feiten kijken en gezien het feit dat het verzuim in Nederland aan het stijgen is.

Wanneer jij inzicht hebt in de fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers en vervolgens de juiste interventie inzet, voorkom je hiermee uitval van je medewerkers. Een investering die zich dubbel en dwars terug verdient. Daarnaast laat je goed werkgeverschap zien en dat lijkt mij gezien de krapte op de arbeidsmarkt ook best belangrijk. Snap je mijn onbegrip?

Gewoon doen

Tijd dus om je tegenargumenten op zij te zetten en aan de slag te gaan met een preventief medisch onderzoek. Om je op weg te helpen geef ik je enkele tips waardoor je PMO bijdraagt aan de vitaliteit van zowel je organisatie als de medewerkers:

  • Pak een PMO integraal op, op basis van o.a. de RI&E en advies van je bedrijfsarts weet je waar de risico’s binnen je organisatie zitten.
  • Analyseer de uitkomsten van de resultaten van het PMO goed en zet de juiste interventies in.
  • Maak vooraf aan je medewerkers duidelijk wat jullie met de resultaten doen.
  • Beslis welke interventies je gaat inzetten op medewerker-, team- en organisatieniveau.

Wil je weten hoe Adaptics je hierbij kan ondersteunen download dan de whitepaper ‘Haal meer rendement uit je PMO’ of neem contact met mij op.

 


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.