Week van de Werkstress: 11 t/m 15 november 2019

Geen tijd om te lezen? Bewaar voor later.

Stuur een e-mail
Geen tijd?

De Week van de Werkstress, een initiatief van OVAL, is in het leven geroepen om het belang van stressmanagement onder de aandacht te brengen bij organisaties. Zowel voor de medewerker, als het individu, als de organisatie.  Een prachtig initiatief, vindt Adaptics! Daarom helpen wij bedrijven graag de Week van de Werkstress intern onder de aandacht te brengen en medewerkers aan te zetten tot actie.

Hiervoor bieden we je de volgende mogelijkheden:

Dit jaar vindt de Week van de Werkstress plaats van 11 t/m 15 november. Voor alle genoemde mogelijkheden geldt dat we een beperkt aantal plekken beschikbaar hebben in deze week. Verzeker jezelf dus snel van een van deze plekken: Neem contact op met Joske Duifhuizen.

1. Promotionele activiteiten

Een eerste stap zetten in bewustwording en het bespreekbaar maken van werkstress? Wij kunnen je helpen met het leveren van promotionele activiteiten. Onze Gezondheidsprofessionals knopen graag een praatje met uw medewerkers aan, om hen te enthousiasmeren voor programma’s, workshops of andere mogelijkheden die de organisatie biedt.

Kosten halve dag promo met twee vitaliteitsprofessionals van Adaptics: € 700,-

Dit programma kun je uitbreiden met een van onderstaande opties:

Adaptics kan voorafgaand, tijdens en na de Week van de Werkstress helpen met het vormgeven van een communicatiecampagne met offline en online middelen.

Onze vitaliteitsprofessionals worden uitgebreid gebriefd over het doel van de promo. Wat zijn de zaken waarover zij de medewerkers enthousiast kunnen maken? Kunnen ze medewerkers direct inschrijven of animo peilen? Wat wil de organisatie graag uitstralen en overbrengen?

2. Dienstverlening met impact

Daadwerkelijk impact bij de deelnemer realiseren? Dan kun je tijdens de Week van de Werkstress specifieke dienstverlening van Adaptics inzetten die aansluit op het thema werkstress. Deze dienstverlening dient niet alleen als eerste stapje of ter promotie maar heeft daadwerkelijk impact.

Breng de Week van de Werkstress bij uw medewerkers onder de aandacht en zet ze aan tot actie met:

Incompany training van 1 of 3 uur

– Stressmanagement
– Stressmanagement voor leidinggevenden
– Vitaliteit & Ontspanning
– Mentale focus

Kosten

1 uur € 500,- | 3 uur € 1.200,-

Dezelfde 3-uurstrainingen kunnen bij voldoende animo ook in Arnhem op het kantoor van Adaptics gegeven worden op basis van open inschrijving, à € 90 per persoon.

Doel van de training Stressmanagement

Het doel van deze training is deelnemers leren wat stress is: negatieve en positieve stress. Tijdens de training gaan deelnemers op zoek naar de signalen van het vroegtijdig herkennen van negatieve stress signalen. Vervolgens worden handvatten aangereikt om de signalen zelf te managen en op deze wijze de eigen mentale veerkracht te versterken.

Doel van de training Stressmanagement voor Leidinggevenden

Het doel van deze training is om leidinggevenden bewust te maken van hun invloed op de vitaliteit, stress en ontspanning van hun medewerkers. De training behandelt de onderwerpen uit de training Vitaliteit & Ontspanning en gaat vervolgens een stap dieper: hoe kun jij jouw medewerkers ondersteunen om effectief met stress om te gaan?

Doel van de training Vitaliteit & Ontspanning

Het doel van deze training is om medewerkers te leren over de relevantie van ontspanning. Ze leren het nut van spanning (stress) vs. ontspanning en leren manieren om beter te ontspannen zodat ze meer energie overhouden gedurende hun dag. Tijdens de training wordt ingegaan op ademhaling en het belang van spelen als volwassenen.

Doel van de training Mentale Focus

Het doel van deze training is om deelnemers te laten ervaren wat de relevantie is van mentale focus. Ze leren om hun aandachtsspier te trainen, door bewuster te worden van wat de invloed is van bepaalde externe prikkels of hun energieniveau. Ze leren hoe ze hun aandacht optimaal kunnen focussen, zodat ze hogere prestaties kunnen leveren, minder energieverlies leiden en zich beter kunnen opladen.

Coachbus

Als je mensen wat wil meegeven over Vitaliteit & Stressmanagement, vanuit ieders eigen uitdagingen, dan is de Coachbus een prachtige optie.

Wij plaatsen dan 1 dag een Gezondheidsbus bij jou op het terrein. Op 1 dag kunnen we 30 medewerkers een ‘speeddate’ geven met een Vitaliteitscoach. Onze coaches gaan in gesprek met de deelnemers over de onderwerpen die de deelnemers relevant achten, variërend van gezondheid, vitaliteit en leefstijl tot STRESSMANAGEMENT, loopbaan en ontwikkeling. Op basis van dit gesprek zullen zij de deelnemers voorzien van motiverende adviezen. Iedere medewerker krijgt daarnaast een individuele schriftelijke rapportage met tenminste één concrete vervolgactie. Hiermee bied je dus 30 medewerkers de kans voor een 1-op-1 met een VITALITEITSCOACH.

Kosten voor één dag Coachbus op locatie: € 3.500,-

Inloopdag speeddates met Vitaliteitscoach

Ook is het mogelijk om bij jullie op locatie een ruimte in te richten die dienst kan doen als coachruimte.

In deze ruimte is de hele dag een VITALITEITSCOACH beschikbaar waar medewerkers langs kunnen gaan voor een speeddate. Om de medewerker en coach snel tot de kern te laten komen is het mogelijk om voorafgaand aan de speeddate een beknopt vragenlijstonderzoek uit te zetten bij de deelnemers.

Kosten voor één dag één Vitaliteitscoach op locatie: € 720.

Vragenlijstonderzoek gericht op PSA

Heb je de voorkeur voor online dienstverlening? Dan kun je kiezen voor een vragenlijstonderzoek gericht op psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

Medewerkers worden aangeschreven en doorlopen een online vragenlijst. Na afloop ontvangt iedereen een persoonlijk rapport met motiverende adviezen om zelf mee aan de slag te gaan. Ook biedt deze dienstverlening de werkgever belangrijke inzichten. Vanuit het vragenlijstonderzoek zijn de specifieke risicoprofielen ‘mentaal’ (voor de werkgever anoniem) te definiëren. Deze medewerkers hebben risico om uit te vallen met een burn-out en kunnen individueel geholpen worden.

Kosten: vanaf € 25 per persoon.

Komt de week van 11 t/m 15 november niet uit? Geen probleem. Wij kunnen je organisatie het hele jaar door helpen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. We gaan graag met je in gesprek om tot een effectief plan voor jouw organisatie te komen, zodat we blijvend resultaat kunnen realiseren.

Interesse?

Verzeker jezelf van een plek in deze populaire week. Neem contact op met Joske Duifhuizen. Dit kan telefonisch of via onderstaand contactformulier.

 

 

Joske Duifhuizen
E: jduifhuizen@adaptics.nl
T: 06 15126124

 

Contact - Week van de Werkstress

    Met deze informatie kunnen wij je gerichter helpen.
  • Voer een getal tussen 5 en 12 in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.