Vitaal Leiderschap

DUURZAAM RESULTAAT l INTEGRALE BENADERING l WETENSCHAPPELIJK & PRAKTISCH

VITAAL LEIDERSCHAP BEGINT BIJ JEZELF

Hoog ziekteverzuim, toename in werkstress en leefstijl-gerelateerde ziektes en een lage betrokkenheid. Veel organisaties herkennen dat de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers onder druk staat. Daarom bieden de meeste organisaties hen trainingen en workshops aan om hun vitaliteit te vergroten. Tenslotte zijn vitale medewerkers van grote invloed op de duurzame inzetbaarheid van de organisatie.

Stijl van leidinggeven

Helaas worden de leidinggevenden vaak vergeten. Terwijl hun stijl van leidinggeven sterk bepalend is voor de vitaliteit van hun medewerkers. Zo kunnen medewerkers, die door hun leidinggevenden worden gestuurd op persoonlijke ontwikkeling, beter omgaan met tegenslagen. Zij zijn vitaler én presteren beter. Recent wetenschappelijk ONDERZOEK van de Universiteit van Amsterdam toont dit aan. Onze visie is: duurzaam resultaat boek je alleen als je óók investeert in leidinggevenden.

vitaal_leiderschap_infographicnw

WANNEER BEN JE EEN VITALE LEIDER?

Maar wat is een vitale leider? Dat begint volgens ons bij de vitaliteit van de leider zelf. Alleen als je zelf vitaal bent, stimuleer je medewerkers om met meer energie, motivatie en veerkracht in het leven te staan. Een vitale leider voert regie over haar eigen leven. Geluk (of kwaliteit van leven) en prestaties zijn in balans. Bovendien beschikt zij over een groei-mindset (oftewel een mastery-approach), waardoor haar aandacht uitgaat naar persoonlijke ontwikkeling in plaats van ‘beter willen zijn dan een ander’. Zij is in staat om ook bij tegenslagen het heft in eigen handen te nemen.

HOE WORD JE EEN VITALE LEIDER?

Tijdens onze training Vitaal Leiderschap leren we leidinggevenden om hun vier verschillende energiebronnen te (her)kennen: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. We geven inzicht in hoe je een gezonde leefstijl opbouwt en hoe je je emotionele intelligentie kan vergroten. Bovendien ontdekken leidinggevenden dat zij beter hun aandacht kunnen managen, in plaats van te sturen op tijd.

Bovenal stimuleren wij leidinggevenden te leven naar hun eigen plan. Hier valt grote winst te boeken, omdat de meeste mensen zich te veel onderdeel voelen van een plan van anderen. En dat staat persoonlijk leiderschap in de weg. Tijdens onze training ontdekken mensen vaak voor het eerst óf opnieuw hoe zij zingeving kunnen ervaren in hun werk.

Vertrouwensrelatie

Vervolgens ervaren de deelnemers welke rol zij hebben in de borging van duurzame inzetbaarheid. De kwaliteit van de gesprekken die zij voeren met medewerkers over hun toegevoegde waarde nu en in de toekomst zijn cruciaal. Ook al zijn de resultaten van deze investering niet direct tastbaar. Wij bieden leidinggevenden handvatten om een goede dialoog aan te gaan, te leren luisteren en een vertrouwensrelatie op te bouwen. Met deze integrale benadering staan wij voor een duurzaam resultaat.

vitaal_leiderschap_infographic_4

ONS AANBOD: VITAAL LEIDERSCHAP

Ons programma Vitaal Leiderschap is sterk ervaringsgericht, omdat wij ervan overtuigd zijn dat dit leidt tot ander gedrag. Daarom maken we gebruik van video, muziek, interactieve oefeningen en zelfreflectie.

Training Vitaal Leiderschap
– Dag 1: Managen van de vitaliteit van de leider: persoonlijk leiderschap
– Dag 2: Managen van de vitaliteit van de medewerker: de dialoog

Coaching

X-learning modules
– Leidinggevenden worden stapsgewijs voorbereid op de dialoog met hun medewerkers

Wil je meer weten over ons aanbod? Download nu onze brochure Vitaal Leiderschap.

 

  • Download onze brochure Vitaal Leiderschap

Advies op maat?

Ben jij benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Lukas Gerritsen, adviseur van Adaptics, 06-28262353, lgerritsen@adaptics.nl.

lukas-gerritsen-2

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.