Ga voor een vitale bedrijfscontinuïteit

Vitale bedrijfscontinuïteit

Heeft jouw organisatie in tijden van het coronavirus nog aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van personeel? Juist nu zijn wendbaarheid en flexibiliteit ontzettend hard nodig. Medewerkers moeten zich aanpassen aan thuiswerken of extra werkzaamheden. HR staat steeds meer onder druk. Allemaal ingrediënten die effect hebben op de vitaliteit van je medewerkers. Hoe ga je daar als organisatie mee om? Als expert op het gebied van preventie realiseren wij samen met jou vitale bedrijfscontinuïteit.

Ontzorgen HR
Vitale organisatie
Vitale individuen
Vitale leidinggevenden
Vitale teams

vitale-bedrijfscontinuiteit-def

Ontzorgen HR

✔ CoronaTESTEN

Hoe ga jij binnen je organisatie invulling geven aan de nieuwe anderhalvemetereconomie? Testen of je medewerkers COVID-19 hebben (gehad) kan hierbij helpen. Bij Adaptics – en onze zustermaatschappijen binnen Prevermo – bijt een expertteam zich dagelijks vast in deze materie. Het kabinet heeft als streven om per 1 juni iedereen met klachten te kunnen testen op corona. Wij denken graag met je mee hoe je coronatesten binnen jouw organisatie in kunt zetten.

MEER INFORMATIE OVER CORONATESTEN

✔ Corona helpdesk

Overbelasting van HR en de bedrijfsarts voorkomen? Maak gebruik van de Corona Helpdesk. Een telefonische helpdesk, eventueel ingericht onder het toeziend oog van medische specialisten. Medewerkers kunnen hier met vragen terecht. Onze helpdesk-medewerkers vragen door, bijvoorbeeld op ontstane angst over besmetting, maar ook op vitaal en met goede focus thuiswerken, al dan niet met kinderen. De Corona Helpdesk biedt een luisterend oor en helpt de medewerker op weg richting een passende oplossing, waarbij de protocollen en richtlijnen van jouw bedrijf altijd leidend zijn.

MEER INFORMATIE OVER DE CORONA HELPDESK

 

ondersteuning-hr-zwart

Vitale organisatie

✔ PMO Direct (online pMO)

PMO Direct is een online PMO. Met deze gestandaardiseerde oplossing voldoe je snel en effectief aan de wettelijke PMO-verplichting. Medewerkers vullen een inzetbaarheidsscan in over hun gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid. Direct na het invullen krijgt men inzicht in de persoonlijke resultaten met bijbehorende adviezen. Om de vitaliteit van medewerkers duurzaam te veranderen is het mogelijk om medewerkers opvolging of gepersonaliseerde interventies te bieden.

✔ Vitaliteitsmonitor

De Vitaliteitsmonitor geeft medewerkers en de werkgever inzicht in de ontwikkeling van hun vitaliteit en stelt hen in de gelegenheid om snel te handelen. Zo willen we medewerkers ook tijdens de coronacrisis vitaal aan het werk houden. Hoe realiseren we dit? Medewerkers vullen periodiek (kort-cyclisch) een korte digitale vragenlijst in en krijgen inzage in hoe hun vitaliteit zich ontwikkelt. Als organisatie krijg je de uitkomsten doorlopend anoniem teruggekoppeld, zodat je kan volgen hoe het met je mensen gaat. In samenspraak overleggen we welke interventies worden ingezet wanneer een medewerker bijvoorbeeld stress ervaart of de werk-privébalans onder druk komt te staan.

vitale-organisatie

Vitale individuen

✔ VitCall

Om te zorgen dat medewerkers in deze tijden voldoende veerkracht hebben en houden om te anticiperen op de veranderende omgeving, bieden wij medewerkers handvatten en tools om alert te blijven op hun inzetbaarheid. Dit doen we met onze “VitCall”, een kort coachgesprek van 45 minuten waarin een medewerker met onze vitaliteitscoach in gesprek kan over vraagstukken. Denk aan onderwerpen als vitaal thuiswerken, thuiswerken met kinderen, etc.

✔ Vitaliteitscoaching

Onze werkzaamheden rondom vitaliteitscoaching zijn vanaf nu volledig virtueel en digitaal ingericht. Dit betekent dat de face-to-face gesprekken worden vervangen door telefonische en/of online coaching. De medewerker kan hierdoor op een passend tijdstip het coachgesprek inplannen. Zo zetten zij vanuit thuis en/of (aangepaste) werklocatie het coachtraject voort.

MEER INFORMATIE OVER VITALITEITSCOACHING

vitale-individuen

Vitale leidinggevenden

✔ Managementcoaching

Middels online managementcoaching vergroten we de motivatie, veerkracht en bewustwording van de eigen vitaliteit van leidinggevenden. De coach helpt met vraagstukken als: hoe houd ik mijn team op afstand vitaal en inzetbaar? Hoe stuur ik aan op afstand en houd ik tijd over voor eigen werkzaamheden? Hoe manage ik alle informatie en contact met mijn team? Hoe kan ik mijn werkdag zo vitaal mogelijk indelen?

✔ Vit@Home Check

De Vit@Home Check is een check-in met jouw teamleden. Hoe bevalt het thuiswerken? Lopen medewerkers tegen problemen aan of met zorgen rond? Onze vitaliteitscoach belt (wekelijks) kort met alle teamleden om vinger aan de pols te houden. Problemen rondom vitaliteit worden direct opgepakt door onze experts. Wij pikken de eerste signalen op en ontzorgen hiermee de leidinggevende op het gebied van aandacht. Elke week versturen we een kort kwantitatief verslag, zodat eventuele verdere acties kunnen worden uitgezet.

vitale-leiders

Vitale teams

✔ Vitaliteitsintervisies

Middels onze intervisies ondersteun je teams bij vitaal thuiswerken. We bieden drie mogelijkheden.

  • Een eenmalige intervisie om het team samen te brengen en te sparren over hoe zij (vanuit thuis) vitaal aan het werk blijven
  • Een vitale dag- of weekstart waarin het team kort samenkomt om een check-up te doen. Zo kan je team direct vol energie aan de slag met concrete acties.
  • Start je digitale dag of vergadering energiek met een energizer. Onze professional zorgt dat je team met volle focus en energie de dag of vergadering start.

✔ Teamcoaching

Loopt jouw team nu zij noodgedwongen vanuit huis moeten werken tegen (vitaliteits)vraagstukken aan? Middels teamcoaching gaat een coach samen met het team aan de slag met deze vraagstukken. Samen komen ze tot concrete acties en doelstellingen. Het team volgt verdeeld over een aantal weken en/of maanden een coachtraject met coachsessies van ongeveer één uur.

vitale-teams-wit

Ga voor vitaliteit

Interesse? Vraag direct een offerte aan door het formulier in te vullen.

Eerst wat meer informatie nodig? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je verschillende diensten naast elkaar in kunt zetten? Neem dan contact op met Joske Duifhuizen.

T: 088 – 022 38 66
E: jduifhuizen@adaptics.nl

  • Vraag direct een offerte aan

    Samen maken we werkend Nederland vitaler.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.