Vitaliteitscoaching

Update: vitaliteitscoaching tijdens coronacrisis

Veel organisaties vragen ons in de huidige coronacrisis of vitaliteitscoaching gewoon doorgang kan vinden. Het antwoord is: ‘Ja!’. Adaptics heeft haar werkzaamheden rondom vitaliteitscoaching volledig virtueel en digitaal ingericht.

Juist nú is werken aan inzetbaarheid en vitaliteit belangrijker dan ooit. Medewerkers moeten thuiswerken óf juist op locatie alle zeilen bijzetten. Deuren worden gesloten, werkzaamheden vervallen. Financiële zorgen en onzekerheid over de toekomst. Medewerkers kunnen wel wat extra aandacht en ondersteuning gebruiken.

telefonische-coaching

Waarom investeren in vitaliteitscoaching?

Energieke medewerkers zijn aantoonbaar productiever. Dat blijkt niet alleen uit wetenschappelijk onderzoek (Schaufeli, 2017), maar ook uit onze eigen effectsmetingen. Tijdens onze vitaliteitscoaching helpen wij jouw medewerkers de juiste balans te vinden tussen datgene wat hen energie kost en dat wat hen juist energie oplevert. Hoe meer aandacht je besteedt aan energiegevers, hoe beter mensen kunnen omgaan met stressvolle situaties en uitdagingen in hun leven. En dat komt ook de teamprestaties ten goede.

Wij voeren al ruim tien jaar 0-metingen en 1-metingen uit. Zo kunnen we aantonen wat het effect is van de coaching. Nieuwsgierig naar de resultaten van onze vitaliteitscoaching in de diverse branches? Download hier onze volledige factsheet resultaten vitaliteitscoaching.

 

Is jouw organisatie aangesloten bij Zilveren Kruis Present?
Ontvang dan nu ongeveer 50% korting op onze vitaliteitscoaching (via Zilveren Kruis Present)! Dit aanbod geldt voor een Individueel traject, maar ook voor een groepstraject.

Meer informatie? Vul onderin deze pagina het contactformulier in.

 

duurzame-gedragsverandering-vitaliteitsplan-adaptics

Wat verstaan wij onder vitaliteit?

Vitaliteit is de energie, motivatie en veerkracht, waarmee mensen in het leven staan. Tijdens onze vitaliteitscoaching kijken we samen met de deelnemer naar de fysieke, emotionele en mentale dimensie en we onderzoeken zijn of haar zingevingsvragen. We stellen vast welke interventies helpen om op al deze vlakken meer energie te ervaren én hoe medewerkers deze energie effectief/optimaal kunnen inzetten.

 

Vitaliteit zien wij als een vaardigheid die iedereen kan ontwikkelen en waar mensen eigen regie over hebben. Wij stimuleren mensen tot persoonlijk leiderschap, zodat zij hoofd, hart en handen optimaal laten samenwerken om hun zakelijke én privé doelen te bereiken. Daardoor zijn mensen beter in staat om met energie te doen wat zij graag willen doen, ze zijn gemotiveerd en hebben de veerkracht om met tegenslagen en uitdagingen (stress) om te gaan

infographic-visie-op-vitaliteit-wit-768x543

Hoe kun je met vitaliteitcoaching tijdig bijsturen

Waarom zou je pas actie ondernemen als iemand minder inzetbaar wordt of uitvalt? Terwijl iemand met bijvoorbeeld stressklachten al veel eerder duidelijke signalen afgeeft (fase oranje)? Samen met leidinggevenden en HR zorgen wij dat medewerkers optimaal inzetbaar worden én blijven. Dat doen we door het bieden van maatwerkoplossingen. Een oudere medewerker die vlak voor zijn pensioen staat, wil gemotiveerd en energiek blijven, ook na zijn pensioen. Een jonge ouder wil hulp bij het vinden van een nieuwe balans. Terwijl een millennial, die graag alles goed wil doen, hulp kan gebruiken bij het maken van de juiste keuzes. Een vrouw in de overgang wil graag weten hoe zij het beste kan omgaan met de overgangsklachten op het werk. En een medewerker met wisseldiensten, die gebrek aan autonomie ervaart, wil praktische oplossingen bedenken voor zijn onregelmatige leven.

Kortom: vitaliteitscoaching is altijd maatwerk en waardevol voor ieder mens.

Nieuwsgierig wat vitaliteitscoaching heeft opgeleverd? Bekijk nu de video hiernaast!

FACE TO FACE, E-COACHING EN GROEPSCOACHING

Iedere organisatie en afdeling is anders. Daarom bedenken we samen de meest efficiënte en effectieve aanpak voor jouw organisatie. Wij bieden zowel face to face-coaching als e-coaching aan. Ook is het mogelijk om beide vormen te combineren binnen 1 traject. Daarnaast kun je kiezen voor groepscoaching. De meerwaarde van groepscoaching is dat medewerkers ook met elkaar in gesprek gaan over hun vitaliteit. Zo motiveren ze elkaar en kunnen ze – ook nadat de groepscoaching is afgerond – elkaar blijvend stimuleren. Vaak kiezen klanten voor een mix van verschillende coachvormen. Zo komen we tegemoet aan de individuele behoeften van medewerkers.

In alle vitaliteitscoaching stellen we samen met de medewerker een individueel vitaliteitsplan op met concrete doelen. Dit vitaliteitsplan geeft de medewerker sturing en houvast tijdens en ná de coaching. Zo werken we samen aan duurzame gedragsverandering.

Ontdek meer over de mogelijkheden en lees nu Vitaliteitscoaching op maat

face-to-face-coaching-adaptics-2

WAT KUNNEN WE NOG MEER VOOR JE BETEKENEN?

Een greep uit onze diensten

CONTACT MAKEN…… IS ZO GEMAKKELIJK

Wil jij advies op maat over vitaliteitscoaching? Wij gaan graag met je in gesprek. Vul het contactformulier hiernaast in en we nemen contact met je op!

 

Onze adviseur, Joske Duifhuizen


Inschrijven voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in.